V Posavju se dogaja! Dogodki v septembru 2019

Vstop v jesen bo v Posavju kulinarično, kulturno in športno obarvan.

7. 9. 2019 ob 17.00 – Festival vina in kulinarike

V krškem mestnem jedru bodo kulinarični in vinarski ponudniki Posavja na stojnicah ponujali raznolike jedi s poudarkom na ribah in jedeh iz krškopoljca. Dogodek je brezplačen, nakup bo mogoč po sistemu žetonov. Prisotni bodo ponudniki:

Vinarji:Kerin- Hiša frankinje, Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Klet Pirc, Vinska klet Žaren, Vina Dular, Klet Krško, Vinska klet Molan, Vinarstvo Keltis, Vinska klet Mastnak , Vinotrs d.o.o.- Robert Jarkovič , Kmetija Kobal, Vina Kozinc, Hiša vin Grabnar, Vino Kralj

Kulinarika: Splavar, Gostilna Pečnik, Restavracija Ajda, Restavracija Silvester, Gostilna Jež

Glasba: Klara in Lovro

Več informacij: https://www.visitkrsko.com/dogodek/okusi-posavja-2019-festival-vina-in-kulinarike/

13. 9. 2019 ob 18.00 – Odprtje razstave: Neven Bilić

V Galeriji Božidar Jakac bodo odprli razstavo hrvaškega kiparja Nevena Bilića. Bilić bo do arhitekturnega kompleksa nekdanje samostanske cerkve Galerije Božidar Jakac pristopil skozi zanj značilno likovno poetiko, kjer s pridom prehaja iz elementov tradicionalne, tudi baročne, arhitekture v sodobne kiparske prakse, ki se zrcalijo predvsem v inovativnosti uporabe sodobnih materialov.Neven Bilič, rojen l. 1972 v Zagrebu, je izredni profesor za kiparstvo na Akademiji likovnih umetnosti. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim l. 2017 tudi glavno nagrado 12. Trienala hrvaškega kiparstva v okviru katerega je v letu 2018 samostojno razstavljal.Razstava bo nastala na podlagi dolgoletnega sodelovanja Galerije Božidar Jakac z Muzejem sodobne umetnosti v Zagrebu in s kustosinjo Vesno Meštrić.

Več informacij: http://www.galerija-bj.si/napovednik/dogodek/neven_bilic/

15. 9. 2019 ob 10.00 – 34. Kostanjeviški tek in memorial Poldeta Bučarja

V Kostanjevici na Krki bo potekal že 34. kostanjeviški tek in memorial Poldeta Bučarja. Proga je dolga 9 km, start in cilj sta pri Osnovni šoli Jožeta Gorjupa, Kostanjevica. Prireditev šteje v točkovanje Dolenjskega pokala 2019 v sklop tekov Dolenjske za pokal Vzajemne in za pokal Občine Kostanjevica.

Več informacij: http://www.protime.si/images/razpisi2019/vabilo_34_tek_26_7_2019.pdf