Lahkoten odklop v Posavju

Naj vam v norem tempu tega še bolj norega sveta, ki se vrti vedno hitreje, ponudimo roko in vas za trenutek odtrgamo od vseh obveznosti in skrbi. Upočasnite čas in si privoščite lahkoten odklop v Posavju, s partnerjem, z družino ali s prijatelji.

Zaključimo delovni dan, se poslovimo od obveznosti in se odpeljimo v Posavje. Tam, kjer se nižinski Krakovski pragozd počasi vzpenja v hribovite, zelene Gorjance, leži Kostanjevica na Krki, edino in najmanjše mestece na otoku. Za začetek obiščemo Kostanjeviško jamo, ki je najbolj vzhodna kraška jama v Sloveniji. Skozi tisočletja so padavinske vode, podzemni vodni tokovi in tektonski premiki ustvarjali prečudovite kapniške tvorbe pravljičnih oblik, ki čakajo, da jih odkrijemo. Po ogledu skrivnega kraškega sveta nas čaka sproščujoča vožnja s kanuji po reki Krki. Z vodne gladine svet okoli sebe zagledamo s popolnoma drugačnimi očmi, neokrnjena narava in mir sta točno to, kar potrebujemo. Sproščeni se odpravimo do največjega slovenskega naravnega zdravilišča Term Čatež, kjer se nastanimo v hotelu Terme**** ali Toplice****. Večerji v hotelski restavraciji sledi kvaliteten počitek.

Zbudimo se v brezskrbno jutri in se okrepčamo s hotelskim zajtrkom polnim lokalnih in bio dobrot. Po zajtrku se sprehodimo skozi naravni park Jovsi, ki nas napolni z energijo narave. V parku Jovsi, ki spada pod območje Nature 2000, so svoj življenjski prostor našle številne redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste. Povzpnemo se na opazovalni stolp od koder lahko opazujemo milino parka. Po raziskovanju narave se odpravimo na obisk repnice Najger, kjer spoznamo zgodovino posavskih repnic. V repnici Najger nas postrežejo z degustacijo petih vrst vina in bogatim prigrizkom.

Popoldan si vzamemo čas za termalne vodne užitke v notranjem in zunanjem bazenu hotela Terme ali na poletni oziroma zimski Termalni rivieri. V bazenih stoterih oblik najdemo svoje mesto in odmislimo vse skrbi v lahkotnosti termalnega sveta Term Čatež. Ko začutimo prijetno utrujenost po celodnevnih doživetjih si privoščimo še okusno večerjo v hotelu in se potopimo v sen posavske noči.

Po okusnem zajtrku si privoščimo še nekaj užitkov z razvajanjem v Termalni rivieri Term Čatež, za kosilo pa odrinemo do bližnje Gostilne in pensiona Les. V več kot 8′-letni zgodovini se je iz majhne vaške gostilne oblikovalo prijetno gostišče, ki prepriča tudi zahtevne goste, hkrati pa ohranja svojo domačnost in gostoljubnost. Pot v realnost zagotovo ne bo lahka, zato bo Posavju še lažje reči: pa spet kdaj drugič.