Sedem veličastnih

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spoznajte Sedem veličastnih gradov Posavja

Nikjer v Sloveniji ni na tako majhnem območju toliko gradov kot v Posavju. Gradovi Brežice, Kunšperk, Mokrice, Rajhenburg, Sevnica in Svibno ter nekdanji cistercijanski samostan Kostanjevica na Krki. Najsi bo čudovit hotel v zavetju zelenja, živ duh preteklosti sredi urbanega, mogočen varuh na strmih pomolih nad reko Savo, ostaline na zelenih hribčkih razgibanega posavskega podeželja… Takšni so posavski gradovi, ki vas bodo očarali že na pogled.

Butično doživetje »Sedem veličastnih« s celostnim naslavljanjem vseh vaših čutil, enodnevnemu izletu dodaja novo dimenzijo. V prav vsakem trenutku dneva boste Posavje ter njegovo izjemno grajsko dediščino, čudovito, pristno naravo in vrhunsko kulinariko, doživeli avtentično in butično.

Doživetje odstre najbolj vznemirljive grajske zgodbe in legende preteklosti, ki vas ponesejo v čase mogočnih plemiških družin in njihovih usod. Skrbno prepleteno in usklajeno spoznavanje kulturne dediščine in pristnih lokalnih prednosti, obljublja nepozaben dan. Za razvajanje brbončic poskrbi vrhunska, »grajska« kulinarika najodličnejših posavskih chefov, ki prisegajo na ustvarjanje z lokalno, avtentično hrano, ob ponudbi najboljših posavskih vin. Ker trenutki ustvarjajo spomine, spomini pa povezujejo ljudi, s številnimi nepozabnimi vtisi, ki zapolnijo vaš grajski dan, doživite tudi izdelovanje čokolade, pristno kovaško delavnico in številna druga grajska presenečenja.

Kot so generacije grajskih družin prenašale njihove plemiške zgodbe, Posavje danes s svojim butičnim doživetjem, pristno gostoljubnostjo, izjemnimi okusi ter bogato kulturno-zgodovinsko in naravno dediščino, omogoča ravno to – pristno vez med generacijami, ki se v odkrivanje grajskih zgodb in življenja okoli Posavskih gradov vračajo znova in znova.

Sedem veličastnih:
vpogled v grajsko doživetje

Butično doživetje boste začeli ob najživahnejši Termalni rivieri v Sloveniji – v Termah Čatež, kjer bodo v digitalni grajski sobani, pred vašimi očmi oživeli posavski gradovi. Naš prvi grajski čarobni moment. Z najsodobnejšo tehnologijo boste naše gradove namreč spoznali v njihovi originalni podobi. Doživetje nato nadaljujete ob najdaljši slovenski reki, v Radečah, kjer se ustavite na prvem vrhunskem kulinaričnem postanku v Gostilni Jež, pri mladem kuharskem mojstru v gostilni Jež, ki je družinsko tradicijo privzdignil na novo, vrhunsko raven.

Po kratkem sprehodu po čudovitem zelenem nabrežju Save, pa vas ob gosposkem angleškem parku ob gradu Mokrice, čaka že prva grajska uganka, kjer boste prepotovali vse letne čase. Doživetje nato nadaljujete na gradu Brežice, v mogočni renesančni stavbi, kjer boste na zasebnem ogledu spoznali bogato zgodovino tukajšnjih krajev od prazgodovine do današnjih dni ter uživali ob pogledu na razkošno poslikane Viteške dvorane.

Ker je Posavje res pravi kraj za raznolika doživetja nato nadaljujete v Bistrico ob Sotli, kjer si boste za srečo skovali svojo podkev v domači kovačnici. (Kajti sreče ni nikoli preveč…)

Doživetje okusov nato nadaljujete na grad Rajhenburg v restavracijo A3, kjer vas bodo s spoštovanjem do grajske zgodovine in tradicije ribogojstva Pavlič pogostili z odličnimi jedmi. Popoldne bo prineslo najbolj sladko doživetje dneva – dobesedno! Na gradu Rajhenburg na strmem pomolu nad Savo boste ne zgolj spoznali, temveč tudi poustvarjali čokoladno dediščino nekdanjih lastnikov gradu, menihov trapistov. Predzadnja grajska postojanka vas pripelje v očarljivo Kostanjevico na Krki, edino slovensko mesto na otoku. V »dolenjskih Benetkah«, se boste v hramu slovenskega ekspresionizma v nekdanjem cistercijanskem samostanu prelevili v – umetnika! (V vseh nas se skriva, morda le spi…)

Dan boste sklenili, kot se spodobi: grajsko, kakopak! Na obisku pri nikomur drugem kot sami grofici Mathildi, ki si bo vzela čas posebej za vas na slikovitem gradu Sevnica, ko ga bo ovil mrak in ko bodo bržkone oživeli tudi drugi grajski duhovi (samo prijazni, brez skrbi!).

Oglejte si še podrobnejše informacije in časovnico doživetja Sedem veličastnih, ter se prepustite nepozabnim grajskim zgodbam ob spremljavi lokalne in avtentične kulinarike.

Več informacij o 5* doživetju Sedem veličastnih in rezervacije na spletni strani: www.luxuryslovenia.eu.

Naj vas navdušijo 3D modeli
sedmih veličastnih gradov Posavja

Digitalna grajska sobana
veličastnih sedem gradov Posavja

Vsebine so na ogled preko atraktivnih in sodobnih digitalnih medijev, kot so hologrami in VR očala v Digitalni sobi v Termah Čatež. Digitalna grajska sobana je vzpostavljena kot skupen doživljajski prostor gradov Posavja, obiskovalci pa jo bodo lahko obiskali od 5. 7. 2021 dalje. Digitalna soba bo poskušala z zanimivimi digitaliziranimi prikazi obiskovalce navdušiti nad kulturno dediščino veličastnih gradov Posavja ter jih motivirati za obisk gradov. Obiskovalci bodo lahko tudi preizkusili novo spletno aplikacijo e-Gradov Posavja, s katero bodo lahko potovali po vseh sedmih gradovih in raziskovali njihove skrivnosti ter legende. Kdor bo uspešno raziskal vse skrivnosti vseh sedmih gradov, bo lahko sodeloval v velikem nagradnem žrebanju. Velika nagrada bo skrivnostno doživetje na destinaciji Čatež in Posavje.

Lokacija: Digitalna soba se nahaja v Termah Čatež, ob Slaščičarni Urška.

Odpiralni čas:

Ponedeljek – nedelja: 8.00 – 13.00 in 18.00 – 22.00