OKUSI POSAVJA na festivalu v Zagrebu

Minuli vikend je v Hotelu Esplanade v središču Zagreba potekal mednarodni festival vina in kulinarike – VINOcom 2018, kjer so se med drugim predstavili posavski ponudniki vin, kulinarike in piva.
Festival je že 13. leto zapored gostil več kot 300 razstavljavcev iz celotne regije ter vključno z odličnimi vinskimi delavnicami pritegnil ljubitelje vin, vinske poznavalce in strokovnjake ter predstavnike vidnejših hrvaških medijev na področju gastronomije.

Pod znamko Okusi Posavja so se v dveh dneh zvrstili vinarji – Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Vina Fabjančič in Vina Kobal ter Tri lučke z vse bolj prepoznavnimi jedmi iz krškopoljca. Pivovarna Ressel je predstavila aktualno ponudbo piva v družbi ribjih jedi, lastne Ribogojnice Goričar.

Festival, kjer se je trlo ljudi, je vsekakor dokazal, da je le nekaj kilometrov od slovenske meje neizkoriščeno področje potencialnih strank, ki jih lahko nagovorimo v smislu turistične vinske in kulinarične ponudbe.

Prav tako je pri promociji posavskih gastronomskih dogodkov, kot je Festival Okusi Posavja, Festival modre frankinje in pri ostalih podobnih dogodkih, smiselno nameniti stroške za promocijo v Zagrebu in okolici, saj ni manjkalo ljubiteljev vinske kapljice, ki so bili za karto pripravljeni odšteli 30 €.

Tekst in foto: CPT Krško