Nešteto poti Posavja

Jesen je idealen čas za izlete v naravo. Posavje je s svojim nezahtevnim terenom idealno za sprehajalce in pohodnike, urejene učne poti poskrbijo za radovedne, organizirane pohodniške poti pa poskrbijo tudi, da ob poti ne boste ostali lačni.

Za vse tiste, ki se želite ob poti naučiti tudi kaj novega, predlagamo, da obiščete vodno učno pot v Bistrici ob Sotli ali učno pot Kunšperk – Klestje. Vsi tisti, ki si želite ob poti spoznati tudi delček posavske zgodovine izberite Slomškovo spominsko pot,ki vas bo peljala skozi kraje povezane z življenjem in delovanjem blaženega Antona Martina Slomška. Pot štirih gradov je prav tako zgodovinsko obarvana, saj povezuje gradove Kunšperk, Bizeljsko, Pišece in Podsreda. Krasen preplet zgodovine in narave pa najdete na Koščevi poti v Jovse, ki poteka od središča Kapel do parka Jovsi. Prav tako kulturno bogata je Uskoška pohodna pot, ki vas bo vodila po poti »Uskokov« in njihovem vplivu na kulturno dediščino posavskega območja.

V slikovitih razgledih pa boste uživali, če se podate Resslovo pohodno pot, ki vas bo peljala skozi Krakovski pragozd ali pa po naravoslovni poti Azaleja, ki vas pelje čez botanične posebnosti Posavja, mimo številnih studencev ter reke Mirne. Razgled na Krško polje in Gorjance pa vas bo spremljal tudi ob Ajdovski poti, ki vodi od Leskovca proti Ajdovski jami. Če želite svojemu pohodu dodati še kulinarični pridih pa se odpravite na Pot k repnicam, ki vas popelje med posavske vinograde. Vsako od posavskih mest je dobro izhodišče za pohodniške poti v okolici, ki čakajo, da jih raziščete.

Več informacij o pohodniških poteh Posavja najdete tudi na povezava:

https://www.visitkrsko.com/dozivetja/pohodne-poti/,
https://www.visit-sevnica.com/si/pot-pod-noge-in-pes-po-poteh-sevnice.html,
https://www.kostanjevica.si/?page_id=394,
https://kozjanski-park.si/?page_id=201.