Nadaljevanje Digitalne akademije za turizem v destinaciji Čatež in Posavje

Včeraj se je v prostorih Mestnega muzeja Krško nadaljevala Digitalna akademija, namenjena turističnimi delavcem destinacije Čatež in Posavje. V drugem modulu je predavala strokovnjakinja za digitalno poslovanje in specializirana strokovnjakinja za vsebinski in inbound marketing ter spletna družbena omrežja, Jasna Suhadolc iz podjetja Actuado.

Modul z naslovom Upravljanje digitalnih vsebin je vseboval tri predavanja: Osnove uredniške politike in uredniškega koledarja, Pomena brandinga, vsebine in multimedijev v turizmu in Uporaba družbenih omrežij v turizmu. Jasna Suhadolc je v okviru predavanj obravnavala pojem in področja: Uredništvo spletnih medijev, foto in video vsebin, priprava vsebin, inbound marketing, družbena omrežja (Facebook, YouTube, Instagram, Booking, Tripadvisor), e-mail marketing in merjenje učinkovitosti na teh omrežjih. Včerajšnji modul je bil interaktivne narave, saj je predavateljica predhodno pregledala nekatere profile udeležencev na družbenih omrežjih in jih analizirala.

V naslednjem, zadnjem izobraževalnem modulu z naslovom Digitalni marketing in analiza digitalnega poslovanja v turizmu, ki bo naslednji četrtek, 14. marca bodo predavali Urša Mivšek Sitar in Jošt Košak iz podjetje April8 in Uroš Žižek iz podjetje E-laborat.

 

Aktivnost Digitalna akademija poteka v sklopu operacije »Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje«. Izvajalec izobraževanja je podjetje E-laborat, tudi organizator Akademije za poslovni internet – NETFORK, ki je k sodelovanju povabil najbolj priznane slovenske strokovnjake in predavatelje s področja digitalnega poslovanja in marketinga.

Projekt izvaja Regionalna razvojna agencija Posavje.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

“Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje”