Začela se je Digitalna akademija za turistične delavce destinacije Čatež in Posavje

Včeraj je v prostorih Mestnega muzeja Krško potekal prvi izobraževalni sklop v okvir Digitalne akademija, ki ga Regionalna razvojna agencija Posavje organizira v sklopu operacije »Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje«. Izvajalce izobraževanja je podjetje E-laborat, tudi organizator Akademije za poslovni internet – NETFORK, ki je k sodelovanju povabil najbolj priznane slovenske strokovnjake in predavatelje s področja digitalnega poslovanja in marketinga.

V uvodnem izobraževalnem sklopu so udeleženci poslušali predavanje Uroša Žižka iz podjetja E-laborat, ki je tudi vodja izobraževanja in Radoša Skrta iz podjetja Nasvet.com. Prvi modul je bil namenjen uvodu v digitalno poslovanje. Udeleženci so se seznanili z osnovnimi pojmi gradniki tega zahtevnega in vedno se spreminjajoče področja ter digitalnimi trendi v turizmu.

Radoš Skrt je v okviru predavanje Osnove digitalnega in vsebinskega marketinga v turizmu obravnaval področja, pojme in digitalna orodja kot so učinkovita spletna stran, iskalnik marketing in iskalnik Google, ključna družbena omrežja (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, … ) email marketing, oglaševanje na internetu, vsebinski marketing, marketing z vplivneži, remarketing … Uroš Žižek pa je udeležence seznanil z digitalnimi trendi, ki se trenutno uporabljajo v turizmu in prinašajo najboljše rezultate.

V naslednjem izobraževalnem sklopu, ki bo naslednjo sredo, 6.marca Jasna Suhadolc iz podjetja Actuado udeležencem predstavila, kako ustvarjati in učinkovito distribuirati digitalne vsebine v turizmu.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

“Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje”