Predstavitev Posavja na sejmu Fiets en Wandelbeurs v Utrecthu

Eden večjih nizozemskih sejmov za outdoor aktivnosti vsako leto privabi preko 30.000 navdušencev pohodništva, kolesarjenja in vodnih športov. V okviru Združenja pohodništvo in kolesarjenje GIZ so programe aktivnih počitnic v Sloveniji predstavili člani in partnerji združenja, med njimi Zavod za turizem Maribor, Center za podjetništvo in turizem Krško (Regija Posavje), Turizem Toni, Hotel San Martin ter Mijn Slovenië.

Odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni, predvsem je bilo navdihujoče to, da se vedno več Nizozemcev odloča aktivne počitnice preživeti v Sloveniji. Veliko se jih k nam odpravlja prvič ali pa so v Sloveniji že bili in si želijo raziskati nove lokacije in zanimivosti. Vsekakor je v zadnjih letih velik turistični pritisk na najbolj obiskane dele  Slovenije, zato se predvideva, da se bodo tokovi usmerili tudi na vzhodni del Slovenije. Posavje lahko obiskovalcem ponudi mirne in sproščujoče počitnice bodisi na podeželju ali v mestih, kjer lahko poleg pohodnih poti uživajo v pristni kulinariki in lokalnimi vini.

Pestra ponudba, ki so jo spoznali obiskovalci, je vključevala pohodniške programe daljinskih tur in krajših dnevnih tur, ki so na voljo v bližini specializiranih pohodniških namestitev.  Prav tako pester program letošnjih pomladnih in jesenskih  pohodniških festivalov, ki se promovirajo pod skupno znamko SLOVENIJA HODI. Povpraševanje po kolesarjenju je tudi letos prevladovalo, zato je bil velik poudarek na predstavitvi vseh tipov kolesarskega turizma ter specializiranih kolesarskih namestitev.

CPT Krško je poleg namestitev na podeželju ponujal Posavski festival pohodništva, ki bo tudi letos vključeval preko 40 pohodov v pomladnem in jesenskem delu.

Zadnji dan sejma so predstavniki na stojnici od obiskovalcev poslovili s posebnim pozdravom in slovenskim poljubom, ki je dopolnjeval celotno znamko I feel Slovenija. #getsloveniankiss