Martinovanja v Posavju 2023

Tudi tokrat se bodo v Posavju zvrstili številni dogodki, na katerih bosta v ospredju vino in kulinarika.

V dogajanje ob dnevu, ko se po starem ljudskem izročilu mošt spremeni v vino, nas bodo v soboto, 4. 11., pospremile odprte kleti štirih dolenjskih peničarjev – Vino Kozinc, Domaine Slapšak, Vina Huba Martinčič in Albiana. Na Studencu se že pripravljajo na tradicionalno martinovanje, ki bo letos potekalo prav na martinovo, 11. 11., s tradicionalno povorko vinogradniških društev, pokušino mladih vin in studenško kuhinjo. Zvečer sledi zabava z Modrijani. Za vse, ki bi želeli združiti prijetno s koristnim pa Turistično društvo Tržišče vabi na Tradicionalni pohod od pletenke velikanke do malkovških goric. Več informacij na 051 680 287.

V Krškem in okolici se bodo v času 9.-18. novembra odvili dogodki za vse okuse. Od martinovih večerij in sproščenih večerov, do posebnih ponudb degustacij penin in martinovih paketov za namestitve z večerjami in degustacijami. Za izobraževalno noto bo na voljo tudi delavnica z osnovami sommelierstva.
Čisto vse informacije in termini dogodkov na: www.visitkrsko.com/novice/martinovo-v-krskem-2023

Brežice vabijo, da obiščete prenovljeni Vodovodni stolp in Grajsko klet Posavskega muzeja Brežice ter uživate v kulinaričnih večerih. Pridružite se tradicionalnemu martinovanju na Bizeljskem, ljubitelji narave in aktivnih počitnic pa vabljeni na martinov pohod in krst mošta.

Lepo vabljeni!

#ifeelsLOVEnia #posavjepolnopriloznosti #martinovovposavju