Meta Repovž prejela Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu

Na Dnevih slovenskega turizma (DST) so organizatorji dogodka podelili najvišje nagrade v slovenskem turizmu za leto 2023. Med nagrajenci je tudi Meta Repovž (Gostilna Repovž Šentjanž), ki je prejela priznanje za življensko delo v gostinstvu. Priznanje podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

 Utemeljitev izbora: “S svojim izjemnim doprinosom h kulinariki je postavila gostilno na zemljevid vrhunskih gastronomskih doživetij. Njena strast do lokalnih sestavin in inovativen pristop k tradicionalnim receptom, sta pripomogla k promociji slovenske kulinarike, tako doma, kot v tujini. S stalnim spodbujanjem sodelovanja z lokalnimi pridelovalci je Meta postavila temelje trajnostnega turizma. Njeno delo je neizbrisno zaznamovalo slovensko kulinariko, pustilo sled v gostinski panogi in prispevalo k prepoznavnosti Slovenije kot gastronomske destinacije. Nagrada za življenjsko delo je priznanje njeni predanosti, vizionarskemu duhu in trajnostni gastronomiji. A Meta ni le vrhunska chefinja; njena predanost družini odseva v vsaki jedi. Spretno je uspela združiti zahteven prenos iz klasičnega v sodobno, ne da bi izgubila stik z družinskimi koreninami. Poleg kulinaričnih dosežkov Meta veliko časa posveča tudi družbeni odgovornosti, saj spodbuja sodelovanje z lokalnimi pridelovalci, kar je prispevalo k trajnostni naravnanosti gostilne.” (vir www.slovenia.info)

Med nagrajenci so še regor Jamnik, Janja Viher, Noah Charney, podjetje VABO in doživetja Untouched by Light, Dr. Fungi: »Mi gremo po gobe!« ter Adrenalinski gorsko-kolesarski spust Črna luknja. Priznanje Kristalni Triglav za osebnost leta pa je prejela Marjana Grčman.

Več o nagrajencih za leto 2023 si lahko preberete na www.slovenia.info