Zaključna predavanja Digitalne akademije za turizem v destinaciji Čatež in Posavje

Včeraj se je v prostorih Mestnega muzeja Krško zaključila Digitalna akademija, namenjena turističnim delavcem turističnimi delavcem destinacije Čatež in Posavje v organizaciji RRA Posavje in podjetja E-laborat.

Preko 25 udeležencev akademije je v okviru treh izobraževalnih modulov prisluhnilo izbranim slovenskim strokovnjakom za področje digitalnega poslovanja in digitalnega marketinga. Vsa izobraževanja so bila interaktivnega značaja, saj so bili predavatelji vas čas na voljo, da udeležencem odgovarjajo na konkretna vprašanja in jim ponudijo rešitve za njihove izzive.

V zadnjem modulu so udeleženci prisluhnili dvema predavateljema. Jošt Košak iz podjetja April8, ki je specializirana digitalna agencija za področje turizma, je udeležencem v okviru predavanja Prodaja turističnih produktov na spletu, nakupna pot uporabnika udeležence seznanil s pojmi in pristopi kot optimizacija konverzije, KPI-ji, digitalna promocija v turizmu, remarketing ipd.

 

Izobraževanje pa je zaključil Uroš Žižek iz podjetja E-laborat, ki je bil tudi vodja celotnega izobraževanja. Udeležencem je podrobneje predstavil delovanje spletnega iskalnika Google, ki je eden najpomembnejših kanalov do ciljnih publik, ter orodja za spletno analitiko Googla Analytics in spletno oglaševanje Google Adwords.

Po besedah udeležencev je bilo izobraževanje izredno koristno in pozdravljajo idejo po izvedbo podobnih izobraževanje tudi s še bolj zahtevnimi vsebinami.

Izobraževanje je potekalo v sklopu izvajanje operacije Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, ki jo izvajala Regionalna razvojna agencija Posavje. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.