Soustvarjanje posavskih turističnih zgodb v Radečah

 

Za nami je še četrto srečanje kreatorjev turističnih zgodb Posavja, ki je potekalo v Turistično rekreacijskem centru Savus v Radečah, na katerem smo skupaj z udeleženci iz celotnega Posavja sooblikovali integralne turistične produkte s področja zelenega, ribiškega in kolesarskega turizma ter digitalne promocije. Vse navzoče je pozdravil in jim zaželel uspešno delo tudi župan Občine Radeče, g. Tomaž Režun.

 

Srečanje je potekalo v sklopu projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, ki ga izvaja Regionalna razvojna agencija Posavje, katerega ključni cilji so digitalizacija in organizirana promocija destinacije, sooblikovanje integralnih turističnih produktov in 5-zvezdičnih doživetij ter dvig konkurenčnosti in prepoznavnosti  turizma v destinaciji Čatež in Posavje.

Na tokratnem srečanju smo najprej poslušali zanimivo predavanje gostujoče strokovnjakinje Mance Korelc, ki je predstavila projekt Moja jezera. Do sedaj je obiskala že 709 jezer, vse svoje izkušnje pa deli na spletni strani ter preko družbenih medijev. Na predavanju smo spoznali kako na učinkovit način voditi družbene medije, predvsem Facebook, Instagram in LinkedIn, za  čim boljše komuniciranje s svojimi strankami oziroma s sledilci, iz zornega kota prodaje in marketinga. Sproščen nastop Mance, poln informacij o najnovejših trendih na družbenih omrežjih, je vzpodbudil zanimiva vprašanja in razpravo med udeleženci, po kateri smo se vsi počutili, da imamo več uporabnega znanja.

Martina  Cizel nam je nato predstavila še produkt Honey Paradise – glamping resort oziroma eko vasico treh čebelnjakov, ki nastaja v Termah Paradiso v Dobovi. Gre za novo zgodbo, za luksuzno namestitev v glamoruznih čebelnjakih z bogato in lokalno obarvano dodatno vsebino. Ta eko vasica bo primerna za bivanje 365 dni v letu. Idealna bo za romantike, družine, seniorje, kot tudi za avanturiste. Sama zasnova in notranjost bo ponazarjala slovensko čebelarsko dediščino in kulturo. Čebelanjaki bodo opremljeni s kuhinjo in jedilnico, dnevnim prostorom, kopalnico, dvema spalnicama in prestorno teraso z zasebno kadjo. Sama ponudba pa bo, poleg bivanja, vključevala tudi slovenski zajtrk v košarici ter izlete po bližnji okolici. Pri izvajanju projekta, se bodo povezovali tudi z lokalnimi turističnimi ponudniki. Finančna sredstva so prejeli iz strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, v sklopu javnega razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije integralnih (sestavljenih) produktov turističnega gospodarstva.

Drugi del srečanja se je nadaljeval na največji radeški turistični znamenitosti – splavu na reki Savi. Gostilna Strnad  nam je pripravila okusno kosilo, v katerem smo uživali ob počasni vožnji po znameniti Savi, vodni žili, ki združuje regijo Posavje. Zaradi prihoda jeseni in s tem hladnejšega vremena, smo srečanje nadaljevali v Turistično rekreacijskem centru Savus, kjer smo skupaj z moderatorjem dogodka mag. Nikom Slavničem in udeleženci nadaljevali razvoj ITP-a na temo energije, razprava pa je potekala tudi o možnostih oblikovanja ITP-a na temo vode, gastronomije ter zelenega, ribiškega in kolesarskega turizma. Podanih je bilo veliko različnih idej in iztočnic iz strani lokalnih turističnih delavcev, s katerimi smo nadgradili dosedanje delo na ustvarjanju integralnih turističnih produktov, katere bomo do naslednjega srečanja skupaj razvijali naprej ter ob zaključku vseh delavnic predstavili 6 novih ITP produktov ter oblikovali 5-zvezdično doživetje v destinaciji Čatež in Posavje. K soustvarjanju nadaljnjih posavskih zgodb in produktov ste vabljeni vsi kreatorji turističnih zgodb Posavja.

Program nadaljnjih aktivnosti v okviru oblikovanja integralnih turističnih produktov in 5-zvezdičnih doživetij bo objavljen na spletni strani www.rra-posavje.si in www.posavje.com. Naslednje srečanje bo potekalo 16.10.2018 v Bistrici ob Sotli.

Regionalna razvojna agencija Posavje

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj