Skupaj gradimo destinacijo Čatež in Posavje

Za nami je tretje srečanje kreatorjev turističnih zgodb Posavja, ki je potekalo v prijetnem ambientu Grada Mokrice, na katerem smo skupaj z udeleženci iz celotnega Posavja sooblikovali integralne turistične produkte s področja termalnega turizma, energija in namestitev.

Srečanje je potekalo v sklopu projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, ki ga izvaja Regionalna razvojna agencija Posavje, katerega ključni cilji so digitalizacija in organizirana promocija destinacije, sooblikovanje integralnih turističnih produktov in 5-zvezdičnih doživetij ter dvig konkurenčnosti in prepoznavnosti turizma v destinaciji Čatež in Posavje.

Tokratno srečanje je postreglo z zelo zanimivimi predavanji. G. Sandi Kovačevič, direktor Cubo Group, je predstavil Hotel Cubo v Ljubljani, ki je prejel že vrsto prestižnih nagrad ter se ponaša z odličnimi ocenami na različnih popotniških in rezervacijskih straneh. Med drugimi so vstopili v TripAdvisorjev »Hall of Fame«. Hotel Cubo je v preteklem letu imel povprečno oceno 9,6 od možnih 10. G. Kovačevič je poudaril je pomembnost nenehnega razvoja novih produktov in izobraževanja kadra ter timsko delo. Predavanje je sprožilo zanimiva vprašanja in odzive s strani udeležencev.

g. Gorazd Ferk, direktor podjetja Digitalni turizem d.o.o., pa je predstavil projekt Življenje Gorjana po poteh in sledeh, s katerim želijo oživeti Gorjana, klenega prebivalca Gorjancev iz 16. stoletja. V sklopu projekta bodo razvijali različne interaktivne module, povezali lokalne ponudnike in obogatili turistično ponudbo. Projekt je bil prepoznan kot zanimiv in ga je podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V drugem delu srečanja, pa je moderator dogodka mag. Niko Slavnič skupaj z udeleženci, razvijal energetski ITP, razprava pa je potekala tudi o možnostih oblikovanja številnih gastronomski integralnih turističnih produktov, ki imajo velik potencial. Končni rezultat delavnice je bil velik nabor idej, katere bomo do naslednjega srečanja skupaj razvijali naprej ter ob zaključku vseh delavnic predstavili 6 novih ITP produktov ter oblikovali 5-zvezdično doživetje v destinaciji Čatež in Posavje. K soustvarjanju nadaljnjih posavskih zgodb in produktov ste vabljeni vsi kreatorji turističnih zgodb Posavja.

Program nadaljnjih aktivnosti v okviru oblikovanja integralnih turističnih produktov in 5-zvezdičnih doživetij bo objavljen na spletni strani www.rra-posavje.si in www.posavje.com. Naslednje srečanje bo potekalo 25.09.2018 v Radečah.

Dodatne informacije o projektu na:  natasa.kalin@rra-posavje.si, Regionalna razvojna agencija Posavje, CKŽ 2, 8270 Krško.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.