Izvedba izobraževanj za turistične ponudnike destinacije Čatež in Posavje

V okviru planiranih aktivnosti v sklopu projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, je RRA Posavje je dne 9. 4. 2019 izvedla prvo študijsko potovanje za turistične ponudnike iz Posavja v Radovljico na Bled in v Bohinj. Udeleženci so se na študijski turi spoznali s primeri dobrih praks. V Radovljici so predstavniki Zavoda za turizem in kulturo predstavili projekt Okusi Radol’ce, ki je primer dobre prakse na področju kulinaričnega turizma v Sloveniji. Sledil je ogled t.i. glampinga Garden Village na Bledu. Slednji je prvi glamping na svetu, ki je v sklopu sistema ocenjevanja kakovosti World of Glamping prejel kar 6 zvezdic. Visoko oceno je dosegel s svojo edinstvenostjo, celovitim konceptom ter zgodbo, inovativno arhitekturo in naravnanostjo k trajnostnemu razvoju. Študijska tura se je nadaljevala v Bohinju, kjer je Jana Vilman iz Turizma Bohinj predstavila koncept blagovne znamke Bohinjsko. Znamka predstavlja sinonim kakovosti in avtentičnosti produktov, namestitev in spominkov iz Bohinja. Produkte in storitve blagovne znamke Bohinjsko so nato udeleženci še bolje spoznali v Hotelu Kristal in na Ekološki kmetiji Pr Tonejovc, kjer so okušali bohinjski meni, čokolado in domače izdelke iz kmetije.

Že naslednji teden v torek 12.4.2019 pa bo potekala še zadnja od aktivnosti izobraževanja za turistične ponudnike Posavja. Udeleženci se bodo tokrat podali na študijski izlet v Avstrijo, natančneje v Vulkanland. Vulkanland je uspešna turistična destinacija prepoznana predvsem po izjemnem sodelovanju ponudnikov. Udeleženci se bodo v okviru programa srečali tudi z amabasadorjem regije gospodom Mariom Hoferjem ter se seznanili z regionalnimi projekti. Ogledali pa si bodo tudi grad Kornberg ter obiskali tovarno pršuta.

Študijski turi, ki bosta potekala v sklopu izvajanje operacije Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, ki jo izvajala Regionalna razvojna agencija Posavje. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.