Gostilna Janc in Vinska klet Janc

Gostilna Janc je kraj, kjer trenutno že četrta generacija deluje v gostinstvu, vinogradništvu in kmetijstvu.
S stoletno družinsko tradicijo, domačnostjo in bogastvom podeželja, se trudimo zadovoljiti vsak okus, zato vam z veseljem pomagamo pri izbiri vin iz naše vinske kleti. Poleg pa vam iz domače kuhinje ponujamo še jedi in izdelke narejene z ljubeznijo.
Polni vinogradi obkrožajo našo domačijo, kjer rastemo, spoštujemo naravo in v katerega vlagamo mnogo svojega truda in ljubezni. Naši vinogradi se hranijo na sončnih dolenjskih gričih, ob Gornjedolenjski vinski cesti. Vso to ljubezen do vinske kapljice želimo deliti, kajti dan brez vina, je kot dan brez sonca. Zatorej smo se odločili, da v naši družini vse to razkrijemo drugim. V času trgatve povabimo goste medse, se skupaj podružimo in poveselimo. Hkrati našim gostom prikažemo, kako iz grozdja nastane vino.
Bi tudi vi radi doživeli trgatev in veselo vzdušje na njej? Potrudimo se in upočasnimo način življenja, da lahko začutimo utrip pravega kmečkega praznika – TRGATVE! In na vse to glejmo z iskrico v očeh.

Lepo pa tudi pravi star pregovor: Če hočeš biti dobre volje eno uro, spij kozarec vina, če pa hočeš biti dobre volje celo življenje, posadi vinograd.