To soboto že šestič Ulični festival Okusi Posavja v starem mestnem jedru Krškega

V okviru jesenskih dogodkov se bo zopet odvil Ulični festival Okusi Posavja! Pridružite se nam to soboto 2.9.2023, od 17.00 ure dalje v starem mestnem jedru Krškega (Peš cona pri CPT-ju)

Le najboljše surovine, fina vina in odlični gostitelji bodo tudi letos pod sloganom SVEŽE – OKUSNO – LOKALNO zaznamovali najbolj okusni mesec v Posavju. Preprosto fino na krožniku in v kozarcu iz blagovne znamke Okusi Posavja!

Ravno prave ritme bo dodal Rok Ferengja in Rok’n’Band!

 

Tudi tokrat prireditev s čim manj odpadki!

Skupaj se bomo trudili, da bo odpadkov čim manj ter da s pravilnim ločenim zbiranjem materialom omogočimo njihovo kroženje, reciklažo in ponovno uporabo.

Kako nam bo to uspelo?

  • dosledno ločeno zbiranje odpadkov na treh ekoloških otokih,
  • pri pravilnem zbiranju odpadkov bo obiskovalcem na pomoč zelena straža ob ekoloških otokih,
  • program dogodka je organiziran na način, da ustvarja čim manj odpadkov – povratni stekleni in plastični kozarci, kompostabilni pribor za hrano,
  • pitna vodna na prizorišču – prinesite svoje kozarce ali lončke!

 

Zakaj se moramo ukvarjati z odpadki?

Po tujih podatkih v povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot kilogram odpadkov na dan. Večinoma odpadki na prireditvah niso ločeno zbrani, kar pomeni, da niti predpogoj za reciklažo ni dosežen. V Krškem želimo narediti korak naprej in poleg reciklaže poskrbeti še za preprečevanje nastajanja odpadkov.

Zavedamo se, da je okolje stvar vseh nas, zato želimo postati zgled tako za udeležence kot druge festivalske organizatorje. Hvala, ker nam boste pri izpolnjevanju zaveze in ciljev pomagali tudi vi!

 

Vir: CPT Krško