Pričetek festivala Brežice, moje mesto 2018!

Osrednja brežiška ulica v dolžino meri nekaj sto metrov. V povprečnem trenutku se na njej nahaja nekaj deset sprehajalcev, voznikov in gostov prikupnih lokalov. Vse dokler vsako leto ne napoči zadnji junijski konec tedna, ko se v starem mestnem jedru zvrsti okoli 25.000 zabave, kulture, športa in odlične kulinarike željnih obiskovalcev. Željnih festivala »Brežice, moje mesto« v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice in Občine Brežice. S številnimi med seboj prepletajočimi se projekti se tako ustvarja izjemna zgodba, ki v svoje vrste vabi obiskovalce iz širne Slovenije in zunaj njenih meja.

Festival »Brežice, moje mesto« je svojo kariero pričel kot skromen ulični festival davnega leta 2004, ZPTM Brežice pa je organizacijo prevzel v letu 2011. Skozi zadnja leta je festival, zahvaljujoč jasni viziji programske ekipe organizatorja in celotne skupnosti, presegel vsa pričakovanja in postal eden izmed največjih in najprepoznavnejših festivalov v regiji in širše.

Zadnji junijski konec tedna je postal čas, ko Brežičani ne odhajajo na morje, po rodu Brežičani pa se z veseljem vračajo domov.

Na spodnji povezavi si oglejte letošnji program festivala.

http://posavje.com/dogodek/festival-brezice-mesto-2018/


Vstopnin ni, vabljeni!