Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš

Opis

Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš …, dopolnitev razstave 80. so bila leta … v Krškem

Mestni muzej Krško– v Mencingerjevi hiši, vas v prazničnem času vabi na novo dopolnitev razstave 80. so bila leta … v Krškem, Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš, ki nas v duhu celotne razstave popelje v prazničen decembrski čas, v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Nastala je v sodelovanju s prebivalci občine Krško, ki so se odzvali na povabilo in v muzej prinesli predmete ter delili spomine na najbolj veseli del leta. Predstavila jo je etnologinja in avtorica, Anita Radkovič.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Krško je pomemben del dopolnitve tudi potujoča razstava Siva kučma, bela brada. Na pobudo Zveze prijateljev mladine Slovenije sta jo ob 70-letnici praznovanja dedka Mraza pripravili Majda Struc (Društvo prijateljev mladine Maribor)  in Iris Furlan (Zveza prijateljev mladine Slovenije). Prvič je bila v Muzeju narodne osvoboditve Maribor predstavljena decembra lani.

Ob odprtju sta o dediščini dedka Mraza v Sloveniji in v Krškem spregovorila Darja Groznik, predsednica ZPMS in Vinko Hostar, predsednik ZPM Krško. Razstavo je odprla Ana Nuša Somrak, podžupanja Občine Krško. Zelo dobro obiskan dogodek pa je obogatil tudi dedek Mraz izpod Bohorja, ki je s seboj pripeljal prve snežinke.

Razstava, ki bo na ogled do 2. februarja 2020, je nastala v sodelovanju  Kulturnega doma Krško, enote Mestni muzej Krško, Zveze prijateljev mladine Krško, Društva prijateljev mladine Senovo in Kulturno umetniškega društva Liber.

Ogledate si jo lahko v odpiralnem času Mestnega muzeja Krško, torek – petek  10.00-16.00 in sobota od 12.00 – 16.00.

Foto: Nina Sotelšek, Helena Rožman

Fotogalerija odprtja:

https://www.mestnimuzejkrsko.si/fotogalerija/siva-kucma-bela-brada-topel-kozuh-zvrhan-kos-

Razstava 80. so bila leta … v Krškem 

https://www.mestnimuzejkrsko.si/razstave/obcasne/80-so-bila-leta-v-krskem

https://www.mestnimuzejkrsko.si/fotogalerija/80-so-bila-leta-v-krskem-odprtje-razstave

 

Kontaktni podatki

Telefon: 07 492 10 99

Lokacija