Prenočišče in Gostilna Žolnir

Online kanali rezervacij

Opis

V idilično okolje bogato z zgodovinsko in kulturno preteklostjo je že več kot 40 let vpeta Gostilna Žolnir  z bogato družinsko tradicijo. V vsem tem času se je razvijala in širila svojo ponudbo, da bi kar najbolje poskrbela za svoje goste in zadovoljila tudi najbolj zahtevne.

Ime je dobila po Jurčičevi povesti Kloštrski Žolnir, v kateri se glavni junak, gozdarski inženir, ki so ga domačini klicali kar Žolnir, zaljubi v lepo kostanjeviško dekle Katico. V zgodovinski virih je zapisano, da je bil ta inženir znameniti Josef Ressel, ki je kot gozdar deloval v teh krajih in ob tem prav tu iznašel ladijski vijak, ki ga je na reki Krki tudi preizkušal.

Gostilna Žolnir se lahko pohvali z nazivom Gostilna Slovenije, njihova ponudba vključuje tudi domače jedi, za katere sestavine priskrbijo pri okoliških kmetih.

Svetujemo vam, da poskusite njihove domače skutne štruklje, njoke, jedi iz divjačine, …

V kolikor bi želeli preživeti kakšen dan več v zgodovinsko bogatem in s kulturo in dobro hrano prepletenem najmanjšem Slovenskem mestu so na voljo tudi sobe.

Tisti, ki prisegate na pristno domače okolje, lahko uživate v čarobnem in mirnem okolju, ki ga nudi zidanica in apartmaji Žolnir s prelepim pogledom na mesto na otoku  – Kostanjevico na Krki.

Kontaktni podatki

Telefon: +38674987133
Spletna stran: http://www.zolnir.eu/

Lokacija