Image Alt

Klet Krško

Povpraševanje po ponudbi

Informacije v obrazcu bodo poslane ponudniku in vsa nadaljnja komunikacija bo potekala med vami in ponudnikom.

Opis

Vsako vino ima svoj značaj, svojo zgodovino in svojo zgodbo, ki ga dela posebnega in neponovljivega. Gre za nekakšen DNK, ki je globoko zarezan v trto in tudi v ljudi, ki so skozi tisočletja sadili in negovali vinsko trto ter častili vino, kot obredni nektar, ki ljudi zbližuje in povezuje.

Če želimo razumeti vino, moramo prodreti globoko v misterij okolja, ki je trti dal edinstvene pogoje za njeno rast in zorenje. Najprej moramo spoznati in vzljubiti zaobljene griče, med katere je urezana Gornje-dolenjska vinska cesta, da si nato lahko drznemo stopiti v samo zibel vina, kjer se grozdne jagode pod rokami tisočletnega znanja in izkušenj, iz katerih svoje znanje črpajo naši strokovnjaki, spreminja v nektar bogov.

V Krški kleti ta nektar ni rezerviran samo za izbrance. Ljudje smo namreč na našem koncu takšni kot zemlja. Radodarni in odprti. Z veseljem vas bomo sprejeli, vas gostili in vam ob kozarcu vina prišepetavali zgodbe, kot so: Pod grajskimi oboki z grofi Auerspergi, Popotovanje skozi zgodovino po vinski cesti, Naša vina so bila navdih za Prešernov stih, Žlahtna pot Modre frankinje, Prijatelj cviček – svetovni vinski posebnež, izobraževalna degustacija za dijake in študente pod imenom Vino v vseh odtenkih ter seveda za vse strokovnjake in sommelierje. Povsod se z vinom združuje odlična domača kulinarična spremljava.

Ko boste odhajali izpod naših obokanih kleti, boste odhajali z vedenjem, da v steklenice ne polnimo le vina, temveč jih polnimo še z radostjo in soncem, ki ga posrkajo grozdne jagode na naših gričih. Če so vam ob tej zgodbi zavibrirale brbončice, potem se preprosto odpravite v Posavje in nas obiščite.
Pridite pod naše vinske oboke, kjer se bomo družili ob zgodbah, pristni kulinariki in kozarcu izbranih vin.

Rezervacija degustacij: www.klet-krsko.si/degustacije-in-ogledi

 

Kontaktni podatki

Telefon: +38674882500

Lokacija

Centralna cvičkova klet - Klet Krško - Boštjan Colarič
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.