Grad Sevnica

Povpraševanje

Informacije v obrazcu bodo poslane ponudniku in vsa nadaljnja komunikacija bo potekala med vami in ponudnikom.

Polja, označena z *, so obvezna

Opis

Nad starim delom mesta Sevnica stoji mogočen, več kot 700 let star grad, od koder je čudovit razgled po dolini Save. V začetku 16. stoletju so ga začeli utrjevati, temeljito prezidavo pa je grad doživel konec 16. stoletja, ko ga je kupil baron Moscon. Srednjeveški grad Sevnica je danes osrednji kulturni, zgodovinski, politični in protokolarni objekt v občini Sevnica ter obenem središče kulturnega dogajanja, ki ponuja edinstvena grajska doživetja za vse generacije.

V gradu nudimo vodene oglede; ko vstopite skozi velika grajska vrata, vas sprejme vodnik, ki vas popelje po gradu. V eni od grajskih dvoranic si lahko ogledate kratka filma o Sevnici, zakladnici doživetij, ter o zgodovini gradu in njegovih lastnikih. V prelepem atriju stoji vodnjak želja in grajska kašča z domačimi dobrotami, ustvarjenimi v sevniškem okolišu. Grajska kaščarka pa vam bo lahko tudi svetovala, za kaj in kako se uporablja kakšna rož’ca.

Po grajskem stopnišču pridete v krasne sobane baročnega salona s stilnim pohištvom, ki vas kar povleče nazaj v preteklost. Po hodnikih, kjer so poslikani stropi z zanimivimi grotesknimi poslikavami, pridemo v sprejemnico, kjer se nam odprejo vrata dnevnih prostorov. V veliki jedilnici so razstavljeni grbi, ki so jih prinašali lastniki gradov, ki so prihajali na obiske iz različnih dežel. Skozi belo poročno dvorano pridemo v stolp, kjer je prekrasna poslikava štirih letnih časov iz baročnega obdobja okoli leta 1730.
Ogledate si lahko razvoj šolstva v občini Sevnica in lepo ohranjen sto let star razred s šolskimi potrebščinami in prenovljeno gasilsko zbirko.

Posebnost gradu je prav gotovo Grajska vinoteka in Klet modre frankinje, ki  se nahaja v grajski vili nad grajskim vinogradom. Po končanem ogledu gradu se lahko sprostite na degustaciji vin v  na pijači ali slaščici v grajski kavarni oziroma terasi pred gradom.

Ogled notranjosti gradu je mogoč samo v spremstvu turističnega vodnika, ki je v odpiralnem času gradu prisoten v sprejemni pisarni v dvorani Alberta Felicijana (levo ob vhodu v grad).

Poleg ogleda gradu, vas Sevničani vsako leto vabijo na Festival modre frankinje, ki je organiziran v čast slovenski avtohtoni vrsti.  Gre za edinstven vinsko-kulinarični dogodek s pokušinami najboljših modrih frankinj in izbrano kulinariko.

Ponudba: Ogled gradu Sevnica v spremstvu vodnika že za 6 EUR na osebo.

Kontaktni podatki

Telefon: +38651680289

Lokacija