Image Alt

Grad Sevnica

Povpraševanje

Opis

Nad starim delom mesta Sevnica stoji mogočen, več kot 700 let star grad, od koder je čudovit razgled po dolini Save. V začetku 16. stoletju so ga začeli utrjevati, temeljito prezidavo pa je grad doživel konec 16. stoletja, ko ga je kupil baron Moscon. V gradu nudimo vodene oglede s turističnim vodnikom.Ko vstopite skozi njegova velika vrata, vas sprejme vodnik, ki vas popelje po gradu. V eni od grajskih dvoranic si lahko ogledate kratka filma o Sevnici, zakladnici doživetij, ter o zgodovini gradu in njegovih lastnikih.V prelepem atriju stoji vodnjak želja in grajska kašča z domačimi dobrotami, ustvarjenimi v sevniškem okolišu. Grajska kaščarka pa vam bo lahko tudi svetovala, za kaj in kako se uporablja kakšna rož’ca.
Po grajskem stopnišču pridete v krasne sobane baročnega salona s stilnim pohištvom, ki vas kar povleče nazaj v preteklost. Po hodnikih, kjer so poslikani stropi z zanimivimi grotesknimi poslikavami, pridemo v sprejemnico, kjer se nam odprejo vrata dnevnih prostorov. V veliki jedilnici so razstavljeni grbi, ki so jih prinašali lastniki gradov, ki so prihajali na obiske iz različnih dežel. Skozi belo poročno dvorano pridemo v stolp, kjer je prekrasna poslikava štirih letnih časov iz baročnega obdobja okoli leta 1730.
Ogledate si lahko razvoj šolstva v občini Sevnica in lepo ohranjen sto let star razred s šolskimi potrebščinami in prenovljeno gasilsko zbirko.
Po končanem ogledu gradu pa se lahko sprostite na degustaciji vin v grajski vinoteki, na pijači ali slaščici v grajski kavarni oziroma terasi pred gradom.
Ogled notranjosti gradu je mogoč samo v spremstvu turističnega vodnika, ki je v odpiralnem času gradu prisoten v sprejemni pisarni v dvorani Alberta Felicijana (levo ob vhodu v grad).

Ponudba: Ogled gradu Sevnica v spremstvu vodnika že za 6 EUR na osebo.

Kontaktni podatki

Telefon: +38651680289
Spletna stran: www.grad-sevnica.com/

Lokacija