NEODKRITI OKUSI POSAVJA – Na voljo darilni boni ali poletni namigi

Zakaj letos izbrati Posavje?

Ker nudimo butične nastanitve, krožnike bogate z okusi lokalnih surovin, vrhunska vina, pristno naravo in gostoljubje. Vse to so še neodkriti okusi Posavja.

#Podpiramoslovenskiturizem

Tudi v regiji Posavje se v času korona virusa ponudniki soočajo s težavami, ki bodo imele dolgotrajne posledice v turistični panogi. Kljub vsemu pa z navdihom zrejo v prihodnost in pišejo nove zgodbe. Konec koncev so regija  z najmanj okuženimi in tako najbolj varnimi regijami v Sloveniji.

Skupna znamka OKUSI POSAVJA združuje najboljše ponudnike kulinarike, vin, piv ter dobrot iz kmetij, ki  predstavlja najboljše kar ponuja regija Posavje. Od dnevne ponudbe gastronomije do obiskov vinskih kleti in organizacije okusnih festivalov! Znotraj znamke Okusi Posavja ponudniki strmijo k  dvigu kakovosti regijske  ponudbe, storitev in produktov.

Skoraj vse aktivnosti so se trenutno ustavile, restavracije so zaprle svoja vrata, dogodki so odpovedani. Po začetni mirni reakciji so ponudniki kmalu dojeli, da bo potrebno veliko skupnega in individualnega napora za osnovno preživetje in v  še več v smeri okrevanja poslovanja.

Podrobneje tokrat predstavljamo dva ponudnika neformalne znamke Okusi Posavja, ki se zelo hitro prilagajata nepredvideni situaciji in energijo vlagata v navdihujoče zgodbe.

Posest Tri lučke nad mestom Krško slovi po eni lepših lokacij za poroke in praznovanja v Sloveniji. Chef Dejan Mastnak navdihuje z izvirno kulinariko, ki jo dopolnjuje z vrhunskimi vini. Z odpovedjo večina porok so se usmerili v on -line povezovanje z gosti,  v kreiranje receptov in v kuharske nasvete.

Prav tako so optimistični v Vinski kleti Žaren, ki navdušuje z novo kolekcijo vin pod znamko Albiana in se jim je trenutna prodaja skoraj ustavila.

Njihov enolog, Miha Ritonja ostaja optimističen:

‘Kljub trenutni situaciji ostajamo pozitivni in polni elana. Narava se je začela prebujati, zato večino časa preživimo v vinogradih kjer izvajamo preglede parcel, dosajamo trte, popravljamo armaturo, kjer je to potrebno, pozorni pa smo tudi na vreme, ki je letos s pozebo že povzročilo preglavice in povzročila večjo škodo. Seveda pa se aktivno ukvarjamo tudi s trenutno problematiko prodaje, v pripravi imamo več projektov, s katerimi bi lahko dostopali do naših potrošnikov. Začenjamo s spletno prodajo, v pripravi pa je tudi ‘spletna degustacija’ naših vin, projekt s katerim želimo ohraniti stik z našimi potrošniki in jih kljub trenutnemu stanju navdušiti in razvajati z našimi vini. Sam menim, da bo to krizno stanje prineslo veliko vetra na slovensko eno-gastronomsko sceno. Še en razlog več, da se začnemo povezovati in sodelovati skupaj’

GOURMET DARILNI BONI

Vsi ponudniki kreirajo nove načine promocije in trženja. Pripravili so privlačne pakete, ki so na voljo v obliki darilnih bonov z dobrodelno noto in temeljijo na lokalnosti in edinstvenosti. Le-te boste lahko izkoristili po odpravi ukrepov. Odstotek od prodaje darilnih bonov bodo tako namenili za socialno ogrožene družine.

Darilni boni v osnovi zajemajo nočitev in večerjo ter namige za degustacije v bližini. Vabljeni k nakupu gastronomskih darilnih bonov :

https://www.visitkrsko.com/gourmet-paketi

TURISTIČNI PONUDNIKI Z IMENOM IN OBRAZOM

Tokrat jih postavljamo v ospredje, njih in njihove obraze……kuharje, vinarje, celotne podjetniške družine, ki v tem trenutku z negotovostjo zrejo v prihodnost in vas vabijo v neodkriti slovenski biser na vzhodu Slovenije!

Mira Šemić, Vinska strokovnjakinja in direktorica gastronomskega vodnika Gault & Millau v Sloveniji je zapisala:

››Posavje je kot sveži, pisani spomladanski pušeljc avtohtone hrane in vinskih sort, dobrih gostiln, vinarjev … ovit v toplino, srčnost in gostoljubje. Gault&Millau Slovenija je to prepoznal.‹‹

Tudi Jure Tomič, lastnik Ošterije Debeluh, ki s svojo ustvarjalnostjo, idejami in naprednimi odločitvami že dve desetletji kroji razvoj gastronomije v Posavju je optimističen in verjame, da nas bodo zvesti gostje obiskali takoj, ko bo to mogoče. S kvalitetno gastronomijo, osebnim pristopom in veliko mero gostoljubnosti bomo obdržali in pridobili nove goste tako iz Slovenije, kot tudi Hrvaške. Delali bomo na individualnih gostih, ki se odmikajo od množičnega turizma in v Posavju lahko ponudimo ravno to!

OSTALE ZANIMIVOSTI

Ob podpori Centra za podjetništvo in turizem Krško ponudniki pozivajo gurmane, ljubitelje kulture in aktivnosti v naravi ter družine, ki morda Posavja še ne poznate, da jih obiščete v letošnjem poletju in odkrivate skrite kotičke! Posavje je pokrajina radoživih voda, razigranih vinorodnih gričev, pristnih okusov ter tesnega stika z naravo, kulturo in domačini.

Za vse, ki si boste privoščili malo več časa so na voljo številni ogledi kulturnih znamenitosti (Gradovi Posavja (https://gradoviposavja.si/ ), Mestni muzej Krško (https://www.mestnimuzejkrsko.si/), Staro mestno jedro Krško, Grad Raka (http://gradraka.si/ ) pohodne in kolesarske poti (https://www.visitkrsko.com/aktivno   )

Darilne bone za vse enote Kulturnega doma Krško najdete na povezavi: https://www.kd-krsko.si/domains/kd-krsko.si/modules/Domino/Files/obvestilo-o-nakupu-darilnih-bonov.pdf

Darilne bone za Kulturni dom Krško, Mestni muzej Krško in Grad Rajhenburg pošljejo po pošti ob predhodnem naročilu po telefonu in plačilu preko transakcijskega računa. Darilni bon je možno izkoristiti za ogled predstav, filmskih projekcij, obisk koncertov, udeležbo na delavnicah in ogled muzejskih enot Kulturnega doma Krško.

Izbirate lahko tudi med številnimi postajališči za avtodome in si pakete prilagodite po predhodnem dogovoru s ponudniki. (link www.visitkrsko.com)

Foto: Tomo Jeseničnik

Vir: CPT Krško

Dobrodošli v Posavje!