Gradovi Posavja – prejemniki NAGRADE JAKOB 2020

Gradovi Posavja – prejemniki NAGRADE JAKOB 2020 IN NAZIVA AMBASADOR INOVATIVNOSTI V TURIZMU za področje inovativne turistične vsebine in programi v gradovih in dvorcih 2020

 

Na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria, 29. januarja 2020, je Gospodarsko razstavišče že desetič podelilo Jakoba – sejemsko nagrado za kakovost in odličnost v turizmu. Med številnimi prispelimi prijavami je strokovna komisija uvrstila v ožji izbor pet programov: Strokovni ogled gradu Raka, Grad Podsreda – včeraj, danes, jutri, Kjer zgodovina oživi – Blejski grad, Dvorec Trebnik med preteklostjo in sedanjostjo in Gradovi Posavja. Tokratno, jubilejno deseto nagrado Jakob so na temo inovativnih pristopov na gradovih in dvorcih prejeli Gradovi Posavja.

Predsednik mednarodne komisije dr. Janez Bogataj je poudaril, da odločitev za izbor zmagovalca ni bila težka, saj je komisija izbirala na podlagi strokovnosti in odločitev komisije utemeljil tako: »S svojimi različnostmi so povezani v skupen projekt. Prav ta povezanost je izjemna in inovativna za siceršnje slovenske razmere, kjer se pogosto zapiramo za grajske zidove. Gradovi Posavja tako iščejo svoje nove identitete in razvijajo stik z lokalnim in regionalnim kulturnim okoljem.«.

Navdušenje nad izborom nagrajenca je izrazil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivavšek in poudaril nujnost povezovanja v turizmu.

Nagrado so prevzeli predstavniki Gradov Posavja: Darja Planinc (Kulturni dom Krško – Grad Rajhenburg), Alenka Černelič Krošelj (Posavski muzej Brežice – grad Brežice), Goran Milovanović (Galerija Božidar Jakac – samostan Kostanjevica na Krki), Lucija Zorenč (Kozjanski park – grad Podsreda), Nevenka Petan (Terme Čatež – grad Mokrice) in Anemarie Culleto (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica – Grad Sevnica).

V petek, 31. januarja 2020 ob 16. uri bomo na GR v sklopu predavanja »Gradovi Posavja – nosilci turizma« predstavili naše združenje, delovanje, vizijo, načrte in aktivnosti.

Gradovi se na sejmu Alpe – Adria ves čas sejma predstavljamo tudi na stojnici v preddverju Marmorne dvorane. Vabljeni k obisku in druženju!

Vir: Gradovi Posavja

Vir fotografij: Občina Brežice