Fotografski natečaj Neznana krajina

Mestni muzej Krško ob koncu poletja razpisuje prvi fotografski natečaj z naslovom Neznana krajina.

Tema natečaja izhaja iz slike Franja Stiplovška, ki prikazuje vas, ki se nahaja nekje v občini Krško. Vabimo vas, da ugotovite katera vas je na sliki, jo najdete in fotografirate po svoje. Lahko fotografirate celo vas ali pa poiščete zanimive detajle, hiše, drevesa in prebivalce.

 

Franjo Stiplovšek, naslov, 1943, 70,4 x 59,3 cm, olje na platnu, inv. št. MMK;LZ-4.

Obrazložitev:

Med vsemi prispelimi fotografijami bo strokovna komisija izbrala najboljše fotografije, ki bodo predstavljene na istoimenski razstavi v Mencingerjevi hiši od 1. do 31. decembra 2021.
K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki imate radi kulturno dediščino in radi fotografirate. Natečaj nima starostne omejitve.

Razglasitev rezultatov natečaja in podelitev nagrad bo v petek, 29. oktobra 2021 na spletni strani in družabnih omrežjih Mestnega muzeja Krško.

Razpisni pogoji:

Avtorji/-ice fotografij lahko za natečaj pošljejo poljubno število digitalnih ali natisnjenih fotografij, poljubnega formata. Vsaka od poslanih fotografij naj bo opremljena z naslednjimi podatki: letnico nastanka, zaporedno številko in šifro avtorja.

Ob fotografijah naj avtorji/-ice sporočijo svoje podatke: ime in priimek, naslov, telefonsko številko in e-naslov.

Zbiranje fotografij bo trajalo do vključno 15. oktobra 2021. Strokovna komisija bo do 29. oktobra 2021 izbrala 3 (tri) najboljše fotografije in avtorje/-ice tudi nagradila.

 

Strokovna komisija bo podelila:
1. nagrada: Samostojna razstava v prostorih Mestnega muzeja Krško
Glavna nagrada je samostojna fotografska razstava z nagrajeno fotografijo ali pa avtor/-ica predstavi katerega od svojih ciklusov. Glavna nagrada vsebuje organizacijsko pomoč (postavitev, uokvirjanje fotografij) ter promocijo za razstavo.

2. nagrada: Knjižna nagrada po lastnem izboru in dve vstopnici za kino.

3. nagrada: Dve vstopnici za kino.

 

Strokovna komisija bo upoštevala tehnično dovršenost, izpovednost, originalnost in vsebinsko ujemanje z razpisano temo. Odločitev strokovne komisije je dokončna in nepreklicna.

Vsak udeleženec natečaja s svojo udeležbo pristaja, da bodo poslana fotografska dela razstavljena in nato postala del stalne dokumentacije Mestnega muzeja Krško. Organizator natečaja si pridržuje pravico objave del za propagandne in znanstveno-raziskovalne namene.

Na natečaju ne morejo sodelovati zaposleni Kulturnega doma Krško in njihovi ožji družinski člani.

Nagrade niso izplačljive v evrski protivrednosti.

 

Fotografije je potrebno prinesti ali poslati na naslov:
Mestni muzej Krško
Valvasorjevo nabrežje 4
8270 Krško
s pripisom »Za fotografski natečaj«,

ali

na elektronski naslov:
nina.sotelsek@mestnimuzejkrsko.si (zadeva: Za foto natečaj).

 

Dodatne informacije:
T: (07) 492 10 98
E: nina.sotelsek@mestnimuzejkrsko.si