Pohodništvo in kolesarstvo

Opis

Regija Posavje očara aktivne obiskovalce s svojo pristnostjo, domačnostjo in neokrnjeno naravo in je umeščena med Gorjance, pogorje Bohorja in  »Zasavskega« hribovja. Hribovite dele zaznamujejo širni gozdovi, ki se v prisojnih legah zaključujejo z vinogradi in sadovnjaki.

Pohodniške in kolesarske poti so dobro razvite vendar niso označene,  imajo pa zanimive zgodbe ter so primerne za vse starostne skupine. Pokrajina ponuja srednje visoke hribe in gričevja, z najvišjimi vrhovi med 500 in 900 m n.v.  med drugim nekatere priljubljene točke pohodnikov, kot so Bohor, Lisca, Grmada, Gorjanci s čudovitimi razgledi.

Posavsko podeželje je primerno tako za družinski potep, poln doživetij in lokalnih zgodb, kot tudi za pohode manjših in večjih skupin. Razvito je cestno in gorsko kolesarjenje.

Pohodniške poti ponujajo ture različnih težavnosti, na potepih boste odkrili naravne in kulturne zaklade, prav tako pa boste lahko doživeli pristno povezanost z naravo. Poti lahko odkrivate samostojno s prenosom tras na pametne telefone, ali v družbi lokalnih vodnikov.

Več kot 100 planinskih in tematskih poti, v dolžinah od 2 do 20 km, ponujajo številne posebnosti in raznolikosti, tako v tematiki poti, kot tudi v težavnostnih stopnjah.

Vsako leto se odvija POSAVSKI FESTIVAL POHODNIŠTVA, ki poteka v dveh delih: pomladni- meseca maja in junija ter jesenski- oktober in november. Ponuja preko 30 organiziranih tur (pohodniško-kolesarskih), skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami ter pestro izbiro namestitev.

Posavski festival je namenjen pohodnikom, kolesarjem in ljubiteljem športov  vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

Festival je del nacionalne zgodbe SLOVENIJA HODI, ki združuje deset slovenskih pohodniških festivalov.

Aktivni zemljevid z nekaterimi trasami: https://www.outdooractive.com/en/routes/#filter=r-fullyTranslatedLangus-en,sb-sortedBy-0&zc=11,15.3019,46.08419

Aktivne pohodne in kolesarske ture po Posavju in širši Sloveniji nudijo v TA Turizem Toni. Turistična agencija Turizem Toni – Sindikalni izleti, potovanja, izleti za skupine, Sevnica, Posavje, Krško, Brežice

Obiskovalcem  nudijo pestro paleto najrazličnejših izletov planinskih pohodov in taborov ter smučarskih počitnic, vključno z avtobusnim ali kombi prevozom.

Odkrijete številne pohodniške poti, polne lepot in zgodovine. Vabljeni na tematske kolesarske izlete, ki so edinstven način odkrivanja raznolikosti, lepot in kulinarike naše dežele.

 

Kontaktni podatki

Lokacija