Grad Bizeljsko

Opis

Srednjeveški grad Bizeljsko se nahaja na skalnem griču nad Bizeljsko vasjo. Stavba, za katero domnevamo, da ima svoje korenine že v obdobju romanike, je v zgodovinskih virih prvič izrecno omenjena leta 1404. Med lastniki lahko izpostavimo rodbino Tattenbach, po letu 1858 pa kneze Windischgrätze, ki so ga imeli v lasti do nacionalizacije po končani drugi svetovni vojni. Kot večina gradov na Slovenskem, je tudi ta nastajal postopoma, njegov današnji izgled je plod številnih prezidav in dozidav.

Danes je grad dom družine Klakočar, ki ima preko 50-letno tradicijo vinogradništva in se ponaša s 30.000 vinskimi trtami lastne organske pridelave. Obiskovalcem s ponosom ponujajo pester in edinstven izbor odličnih vin iz rednih letin in vseh vrst čudovitih predikatov. Resnično ponujajo vina za vsak okus in priložnost.
V vsakoletni ponudbi je tudi zelo redka, a izjemno zanimiva stara avtohtona sorta rumeni plavec. Med degustacijo njihovih vin v čudoviti rustikalno urejeni grajski kleti (60 sedežev) boste zlahka izbrali vino za vsako priložnost. Njihova vinska klet, imenovana WISSEL, ima svoja grajska vrata odprta ob vikendih, praznikih ali po dogovoru in predhodnem naročilu (po možnosti predvsem za večje skupine).

Kontaktni podatki

Lokacija