Galerija Božidar Jakac

Povpraševanje po ponudbi

Informacije v obrazcu bodo poslane ponudniku in vsa nadaljnja komunikacija bo potekala med vami in ponudnikom.

Polja, označena z *, so obvezna

Opis

Galerija Božidar Jakac je bila ustanovljena leta 1974. Je ena izmed največjih slovenskih galerij po površini razstavnih prostorov, razstavljenem gradivu in likovnem fondu.

Nahaja se v prostorih nekdanjega cistercijanskega samostana. Tu se danes s stalnimi zbirkami predstavljajo slovenski umetniki Božidar Jakac, brata France in Tone Kralj, Nande Vidmar, Jože Gorjup, France Gorše, Zoran Didek, Janez Boljka in Bogdan Borčić. Obiskovalci si lahko ogledajo še Pletersko zbirko starih mojstrov, ki je sicer last bližnje Kartuzije Pleterje. Začasne razstave potekajo v velikem razstavišču, v prostorih lapidarija in v nekdanji samostanski cerkvi, ki se kaže kot izjemen razstavni prostor, za katerega domači in tuji umetniki pripravljajo specifične razstavne projekte. Vrtove samostanskega kompleksa na poseben način zaznamujejo skulpture, ki od leta 1961 nastajajo v okviru mednarodnih kiparskih simpozijev Forma viva.

S svojo dejavnostjo je galerija Božidar Jakac nepogrešljiv in prepoznaven člen razvoja občine Kostanjevica na Krki in širše regije.

  • Vstopnina 7€/osebo, upokojenci in študenti 5€/osebo, družinska vstopnica 12€. Otroci do 18. let imajo brezplačen vstop.
  • Vstopnina za skupine nad 10 oseb, kjer je vključeno tudi brezplačno vodstvo, je 5€/osebo.

Vstopnina za skupine pod 10 oseb je 7€/osebo plus 40€ za vodstvo.

 

Galerija Božidar Jakac ponuja pester pedagoški program, ki je namenjen predšolskim in šolskim skupinam. Sprehod med izbranimi likovnimi deli razvije komunikacijo, ki jo povežemo s slikarsko, kiparsko ali grafično delavnico, na kateri ustvarjamo v grafičnih tehnikah monotipija, suha igla, linorez, idr. Po dogovoru lahko programe izvedemo tudi za skupine s posebnimi potrebami.

  • Vstopnina z vodstvom za šolske skupine (nad 10 oseb) je 2,5€/osebo, skupine predšolskih otrok imajo vstop prost. Cena za likovno delavnico je 2€/osebo.

 Brezplačno parkirišče pred galerijo Božidar Jakac.

Kontaktni podatki

Telefon: +38674988140
Spletna stran: www.galerija-bj.si

Lokacija