Čateževa energijska pot

Opis

Če iščemo idejo za lepo izletniško pot, ki ni prezahtevna in nudi neokrnjeno naravo ter energetske vrtince, potem je odlična izbira Čateževa energijska pot. Sprehod po poti je primeren tudi za otroke, celotna pot pa je dobro označena z markacijami.

Dolžina poti: 8,9 km

Čas trajanja: od 1 do 3 ure

Izhodišče: TIC Čatež ob Savi

Opis poti:

Pešpot pričnemo v TIC Čatež ob Savi in nas po nasipu reke Save vodi do vasi Čatež ob Savi. Gre za nezahtevno pešpot, ki nas najprej mimo ilirskih gomil vodi v smeri cerkvice Sv. Vida. Pot nas vodi po travnikih in skozi bukov gozd, kjer je mogoče občudovati vrsto zanimivih rastlin, npr. konopnice, čemaž, belo lakoto, rjavo-rdečo krvomočnico, id. Ker je pot dokaj položna, je primerna za različne starostne skupine in tudi za ljubitelje nordijske hoje. Najvišja točka pohoda je cerkvica Sv. Vida na Šentviški gori, od koder se odpre izjemen razgled po dolini reke Save vse do Kamniško-Savinjskih Alp, Orlice in tudi preko meja naše države, na Hrvaško. Z enim pogledom je tako rekoč mogoče zaobjeti celotno Brežiško-krško polje. Ko pozvonite na zvon želja in si zaželite kakšno dobro željo, nato nadaljujte po pešpoti skozi gozd, ki je ves čas zelo dobro markirana. Nadaljujemo proti vasi Cerina in se po »babjih štengah« spustimo nazaj proti vasi Čatež, kjer se vrnemo nazaj do izhodišča po asfaltni poti.

Ob poti vas ves čas spremljajo energetski vrtinci, ki delujejo blagodejno in pomirjajoče. Za tiste, ki si od pohoda želite predvsem sprostitev, mir, meditacijo in umiritev duha, je Čateževa energijska pot odlična izbira.

Kontaktni podatki

Lokacija