Degustacija vin v najstarejši Cvičkovi kleti

Povpraševanje

Informacije v obrazcu bodo poslane ponudniku in vsa nadaljnja komunikacija bo potekala med vami in ponudnikom.

Polja, označena z *, so obvezna

Opis

Cviček, sin dolenjske zemlje in njenega neba, rojen iz kipečega veselja in trpkega trpljenja, iz bridkosti izmučenih rok ter radosti sončnih goric. (Jože Likar 1955).

Le kje bi doživeli bolj avtentično degustacijo cvička, če ne ravno v Kostanjevici na Krki, v najstarejši zibelki organizirane pridelave cvička (v kleti Galerije Božidar Jakac).

Morda ne veste, da je bila v našem kraju ustanovljena prva vinarska zadruga v deželi Posavje. V čudovitem ambientu Cvičkove kleti boste doživeli utrip življenja dolenjskega človeka, povezanega z zemljo, spoznali pridelavo in kletarjene skozi čas in degustirali vina vinarjev, združene v zadrugi Konzorcij cviček. Konzorcij je bil ustanovljen leta 2004 in združuje 12 večjih proizvajalcev cvička ptp na Dolenjskem, ki zagotavljajo enotno kakovost in kontrolirano geografsko poreklo.

CENA: vodena degustacija z lokalnim vinarjem v Cvičkovi kleti Galerije Božidar Jakac traja približno 60 min. Zraven postrežemo lokalno specialiteto cop na lop (slana pogača). Cena z vključeno vstopnico v Galeriji Božidar Jakac je 13,5 €/osebo.

 

 

 

Kontaktni podatki

Lokacija