TABOR ZA ODRASLE DIVJI TABOR – POGUMNI DELAVNICE

Deseti divji tabor posvečamo pogumu, ki ga bomo raziskovali med preprostim sobivanjem v naravi. Odkrivanje samega sebe in premikanje svojih meja bomo spoznavali skozi okno Poguma. Kaj ti pomeni pogum in kdo je zate pogumen? Kakšne oblike lahko zajame – kaj so njegovi gradniki? Na taboru bomo raziskovali pogum v odnosih, pogum v doseganju ciljev ter avtentično izražanje. Kako stopiti na pravo pot v življenju ter ali je pogum tudi, da pokažemo svojo sočutno in ranljivo stran? Kaj nam preprečuje, da bi bili pogumni in sledili svojim sanjam? Na kak način lahko to storimo in na kak način je uspelo drugim? Na taboru bomo poslušali zgodbe pogumnih, ki so na sočuten način dosegli svoje sanje. Preko telesa bomo izkusili, kaj nam pomeni prepuščanje in zaupanje. Dotaknili pa se bomo tudi pogumnih odločitev v medsebojnih odnosih ter lastni vrednosti ter avtentičnem izražanju. Poguma ne bomo raziskovali le skozi verbalno predajanje znanja, temveč tudi skozi izkustvene ter čuteče delavnice preko telesa. Pridruži se nam na štirih dnevih preprostega bivanja v naravi v skupnosti istomislečih.

10. divji tabor je namenjen samo odraslim udeležencem.

Pogum v odnosih

Brez izpolnjujočih odnosov in najbližjih oseb bi bilo naše življenje prazno in brez smisla. Kako lahko naše odnose še izboljšamo, kje smo se v preteklosti zataknili, katere stvari bi spremenili (če bi le lahko), ker nam niso služili. Ali smo pripravljeni popolnoma zaupati ter se predati? Na kak način smo lahko še bolj iskreni do sebe in svojih najbližjih? Na taboru bomo spoznavali nova orodja, ki nam bodo v prihodnosti pomagala do bolj ljubečih in iskrenih odnosov. Dotaknili se bomo odnosov vseh vrst; romantičnih, poslovnih, družinskih, prijateljskih ter nenazadnje odnosa do nas samih – na svež in konstruktiven način. Čaka nas senzualna igra z vrvmi, kjer bomo raziskovali zaupanje ter srčen in globok moško-ženski krog, kjer si bomo pogledali iz oči v oči ter pogumno izrazili naše bolečine in radosti.

Avtentičen stik s sabo

Naučeni smo, da sledimo smernicam naše družbe ter izpolnjujemo pričakovanja drugih. Ko se ozremo nazaj, nas veliko ugotovi, da je velik del našega življenja in delovanja bilo prav to. Ženemo se za zunanjimi cilji, ki morda niti niso naši. Kdo sem, ko se slečem družbenih pričakovanj in vnaprej predvidenih ciljev? Kdo sem, ko delujem iz stika s sabo in v integriteti? Na taboru bomo raziskovali avtentičen stik z najpomembnejšo osebo v našem življenju: z nami samimi. Kako začutiti kaj je prav za nas, ter se poravnati s svojo esenco, slediti našemu notranjemu kompasu. To bomo odkrivali skozi vadbo radikalne iskrenosti, globokim poslušanjem in čuječnostjo, odkrivali svojo notranjo oazo miru skozi meditacijo in potovali v ritmu lastnega bitja.

Učenje skozi izkustvo

Skozi izkustvene delavnice bomo raziskovali občutke na našem telesu, ter skozi Dramilo zaigrali igro življenja. Skozi Metodo Ključ+ bomo dobili orodje, kako se spoprijemati in preprečevati stres. Utelesili bomo moč in pogum skozi Maorsko Haka tradicijo, odkrivali bomo svoj glas skozi zavestno petje, raziskovali svojo psihologijo in telo skozi zavestno rokoborbo in druge transformativne delavnice.