Turistična kmetija Grobelnik

Print

Turistična kmetija Klenovšek Grobelnik nudi gostom izvrstne na kmetiji pripravljene jedi. Njihova specialiteta je vinogradniška pojedina, ponujajo pa tudi mesne jedi, jedi iz ajde, štruklji, potice, različne vrste kruha in šarkljev. Za skupine, obletnice in poroke pripravijo regionalne in avtohtone jedi. Pohvalijo se lahko tudi z sezonsko hrano na osnovi grozdja in uporabo svežih zelišč iz lastnega zeliščnega vrta. Obiskovalcem radi postrežejo z izborom lastnih sortnih vin od sladkih, polsladkih do suhih. Naravni grozdni sok iz šipona z znakom kakovosti in likersko vino iz modre frankinje sta prava posebneža v ponudbi.
Goste z veseljem popeljejo na ogled hišne zbirke in najstarejšega prostora na kmetiji, to je 150 let stara soba za goste, v kateri se nazdravi samo z likerskim vinom.
Vse lastne izdelke opremijo v embalažo in v lastni prodajalni tudi prodajajo. Gostje najraje kupijo točeno vino, grozdni sok, vinska in zeliščna žganja, čaje, marmelade, še posebno grozdno marmelado iz žametne črnine.
Za tiste, ki želijo ogled kleti, predelave in opreme ter pokušati vina z vinskim sommelierjem, jim to tudi omogočijo v sami vinski kleti.
Nudijo tudi prenočišča v lepo urejenih sobah in apartmaju, kamor sprejmejo tudi hišne ljubljenčke. Gostje se lahko v neposredni bližini, sprehajajo, spoznavajo kulturno dediščino, kolesarijo ali pa pomagajo pri kmečkih opravilih.
Novost v ponudbi je team building, ki se izvaja na sami kmetiji, vinogradu, travniku in Ajdovskem gradcu.

  • Address Turistična kmetija Grobelnik
    Podvrh 39
    8292 Zabukovje
Posavje polno priložnostiSledite nam na facebooku