Poletje svoj vrh doseže avgusta in tako je tudi z dogodki v Posavju.

  1. 8. 2019 ob 10.00 – Grajski dan doživetij za otroke in družine Z DRUŽINO BOMO GRAŠČAKI

Vabljeni na edinstven dobrodelni grajski dan doživetij za otroke in družine, ko vas bomo popeljali v čisto pravo grajsko avanturo. Čakajo vas pripovedovanje pravljice Barona Moscona v grajski kapeli, grajske igre in iskanje ključa grajske ječe, prepevanje pesmi z grajskim ansamblom „Sevniški graščaki“, v grajskem lutkovnem gledališču pa se boste lahko pogovorili z lutko in zaigrali predstavo.

Več informacij: http://www.grad-sevnica.com/napovednik–events.html

  1. 8. 2019 ob 9.00 – Planinski pohod po cvičkovi poti

Vsako leto ob občinskem prazniku poteka tradicionalen pohod med vinogradi, hrami, po vinskih goricah Kostanjevice na Krki in Podbočja. Ob zidanicah vas čaka prigrizek s pokušnjo cvička, razgledna točka na nekdanji samostan, Kostanjevico na Krki z njeno okolico, vidi se tudi na zasavsko hribovje, v lepem vremenu pa Kamniško Savinjske Alpe s Triglavom.

Več informacij: Franc Štokar (041 773 545)

  1. in 15. avgust 2019 – Koprivniška noč

Koprivniška noč, večdnevna prireditev z dobrodelno noto poteka v Koprivnici in jo vsako leto obišče več kot 2000 obiskovalcev. V sredo, 14. 8., bo potekal večer izbranih skečev iz predstav kulturnih društev, ki delujejo v občini Krško. Gre za dobrodelno prireditev, katere izkupiček bo namenjen izgradnji skladišča in orodjarne v gasilskem domu na Velikem Kamnu. V četrtek, 15. 8., pa bodo ob 16.00 potekale 21. tradicionalne vaške igre. Dan se bo nadaljeval z veselico.

Več informacij: http://www.koprivniskanoc.si/

  1. 8. 2019 ob 15.00 – Srednjeveški dan na gradu Rajhenburg

Kraljične in kralji, neustrašni vitezi ter navihane spletične vas 17. avgusta 2019 vabijo na grad Rajhenburg, ki se bo za en dan vrnil v srednji vek. Srednjeveški dan je prireditev za celotno družino, saj lahko v popoldanskem delu otroci sodelujejo v najrazličnejših delavnicah, večerni del pa je namenjen najširšem občinstvu, saj je tudi to leto pripravljen zanimiv srednjeveški program, kjer ne bo manjkalo atraktivnih nastopov.

Več informacij: https://www.visitkrsko.com/dogodek/srednjeveski-dan-na-gradu-rajhenburg-2/

  1. 8. 2019 ob 10.00 – Kolesarski maraton po deželi cvička

Rekreativno kolesarsko društvo Krško bo tradicionalno, tretjo nedeljo v avgustu,  organiziralo že 17. kolesarski maraton po deželi cvička s startom in ciljem v Krškem na Trgu Matije Gubca. Rekreativni kolesarji se bodo podali na veliki in mali kolesarski maraton v dolžini 70 in 40 kilometrov. Ob tem bodo za najmlajše kolesarje izvedli še otroški »Čričkov maraton« primernemu za male otroke oz. družine. Ob boku maratona za najmlajše bo tik pred startom le tega izveden še »Kolesarski poligonček«.

Več informacij: http://www.rkdk.si/po-dezeli-cvicka/

  1. 8. 2019 ob 20.00 – Poletje na gradu Rajhenburg: Mi2, akustično

Ena najuspešnejših slovenskih rock zasedb se po dveh letih znova vrača na grad Rajhenburg, kjer se bodo predstavili v svoji akustični “podobi”.

Več informacij: https://www.gradrajhenburg.si/dogodki/mi2-akusticni

  1. 8. 2019 ob 10.00 – 28. Skok na Lisco

Kolesarsko društvo Sevnica organizira že tradicionalni, 28. Skok na Lisco. Gre za rekreativno gorsko kolesarsko dirko.

Več informacij: http://kdsevnica.com

  1. 8. 2019 ob 20.00 – Poletje na gradu Rajhenburg: Manca Izmajlova: Ruska noč

Ruska noč je naslov evropske turneje ob izidu šestega studijskega albuma Mance Izmajlove: Ruska kolekcija. Novi projekt, ki bo izšel za svetovno tržišče, zaobjema izbor najlepših ruskih pesmi v orkestracijah skladatelja in producenta Benjamina Izmajlova. Skozi zanimive pripovedi vam bo predstavila pesmi različnih obdobij, žanrov in temperamentov. Slišali boste priljubljene klasične in popularne romanse, romske pesmi, narodne in ponarodele pesmi ter pesmi iz obdobja zlate popevke in legendarnih filmov.

Več informacij: https://www.gradrajhenburg.si/dogodki/manca-izmajlova-ruska-noc

  1. 8. 2019 – Sevniški planinski maraton

Planinsko društvo Lisca Sevnica organizira športno tekmovalno in pohodno-rekreativno prireditev, 5. Sevniški planinski maraton 2019. Izbirate lahko med 4 pohodnimi “trail” poti od 6 do 45 km, ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica.

Več informacij: http://www.planinskimaraton.si/

  1. 8. 2019 ob 20.00 – Siddharta – akustični koncert

V čudovitem ambientu Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki bo premierno nastopila glasbena skupina SIDDHARTA. Obeta se nam spektakel, ki ga ne smete zamuditi.