Turistična kmetija Repovž

Print

V gostilni Repovž lahko uživate ob kulinaričnih dobrotah iz babičine kuhinje, kot so npr. štruklji, potice, domače salame, ajdovi žganci, postrežejo pa vas tudi z zahtevnejšimi jedmi. Njihova ponudba se prepleta z ekološkim pridihom, zato se trudijo, da je večina sestavin, ki jih uporabljajo, iz njihove kmetije, od okoliških kmetov ali vsaj od znanih pridelovalcev. Gostilna se lahko pohvali tudi za nazivom Gostilna Slovenije.
Ob vašem obisku vas domači z veseljem popeljejo v sadovnjak, kjer ekološko pridelujejo jabolka sorte topaz, ali v vinograd z zidanico, kjer lahko nazdravite s kozarčkom dolenjskega posebneža – cvička ali z drugim vinom (dolenjskega belega, večkrat nagrajeno modro frankinjo, sladkimi vini in suhimi belimi vini, kot so chardonnay, sauvignon, beli in sivi pinot). Za popotnico vam ponudijo domači sadjevec, medeno žganje, suhe jabolčne krhlje ali izdelke iz ajde in pire, katere tudi sami pridelajo.
Na kmetiji pridelujejo ekološko hrano pod blagovno znamko Biodar, katero lahko tudi kupite v njihovi trgovini ob gostilni. Če Repovževe obiščete ob pravem času, se lahko udeležite tradicionalnega praznika salam ali mlajšega praznika potic. Obiskovalcem kmetije, ki želijo tu uživati kakšen dan več, pa so na voljo tudi sobe in apartma.

  • Address Domačija Repovž d.o.o.
    Šentjanž 14
    8297 Šentjanž
Posavje polno priložnostiSledite nam na facebooku