Mestna hiša Brežice

Print

V času njenega nastanka je bil razvoj mesta v razcvetu in prav to nakazuje njena zunanja podoba. To je poznobaročna stavba s poudarjeno osrednjo osjo, ki jo v pritličju določa velik kamnit portal z mestnim grbom in letnico 1769. V nadstropju je atraktiven manjši balkon z baročno trebušasto ograjo in preprostimi vrati. Stavba ima tudi arhitekturno zanimiv strešni nastavek s trikotnim čelom in naslikano uro v sredini. Mestna hiša v Brežicah je v virih imenovana tudi Magistrat. V njej je bila od konca druge svetovne vojne do preloma tisočletja glasbena šola, danes pa ima v njej prostore ZPTM Brežice z osrednjo točko za turistične informacije ter ponudbo lokalnih vin in ostalih izdelkov.

Na policah mestne vinoteke so vam na voljo najboljša vina več kot štiridesetih posavskih vinarjev, primerna za vse okuse in priložnosti. Raznovrstnost ponudbe zagotavlja, da prav vsak obiskovalec v vinoteki najde nekaj zase.

Vodene degustacije s sommelierjem:

Vsa vina iz mestne vinoteke lahko degustirate, po naročilu pa za vas pripravimo tudi vodeno degustacijo s sommelierjem in prigrizki. Tovrstno druženje je na eni strani poučno, saj izveste mnogo zanimivosti o pridelavi in negovanju vin, hkrati pa je poskrbljeno za odlično vzdušje in razvajanje vseh vaših čutov.

Vsak mesec za vas skrbno pripravimo tudi tematsko ponudbo izbranih lokalnih vin, ki jih lahko preizkusite in kupite po akcijskih cenah.

Posavje polno priložnostiSledite nam na facebooku